0 Lei (0 produse)
Contul meu
 

Îngrijirea rochiilor din mătase naturală Leonard Collection

Home » Blog » Îngrijirea rochiilor din mătase naturală Leonard Collection
01 IUN 2022

 

 

Fiecare rochie are povestea ei, ne oglindește caracterul și ne ajută să ne simțim relaxate și încrezătoare la orice eveniment.

 

În ultimii ani, mătasea naturală a devenit unul dintre materialele noastre favorite în procesul de creație al rochiilor de seară. Diafană, ușoară și foarte fină, te cucerește de la prima atingere. O rochie din mătase, cu un croi armonios iți va oferi un look impecabil potrivit pentru cele mai speciale evenimente.

 

Astfel, decizia de a achiziționa o rochie din mătase vine și cu responsabilitatea de a o îngriji corespunzător. Este o țesătură foarte pretențioasă, de care dacă ai grijă te poti bucura mulți ani de acum încolo.     

 

 

 

                                       

Astfel, venim în ajutorul tău cu câteva sfaturi legate de curățarea, călcarea și depozitarea corectă a rochiei de mătase.

 

Cea mai comodă variantă pentru curățarea unei rochii din mătase este trimiterea la o curățătorie chimică de încredere. Neapărat să optezi pentru o curățatorie pe care ai testat-o și cu altă ocazie și ai siguranța că sunt serioși. O curățătorie poate distruge complet o astfel de rochie dacă nu are experiența necesară. De obicei centrele mari de curațătorie oferă acest seriviciu, iar costul nu este unul foarte mare (în jur de 30-45 lei pentru o rochie lungă).

 

 

 

Dacă totuși optezi pentru curățarea rochiei acasă, urmarește acești pași cu atenție și nu vei da greș.

 

 

MATASEA NATURALĂ NU SE SPALĂ ÎN MAȘINA DE SPĂLAT!

 

 

-Folosește un lighean încăpător.

-Apa nu trebuie să fie nici prea caldă, nici prea rece.

-Adaugă puțin detergent special pentru țesături delicate în apă.

- Las-o la înmuiat.

- Clătește-o cu apă curată.           

- Mătasea nu reacționează bine la schimbările bruște de temperatură a apei.

- Apa cu care o clătim trebuie să fie aproximativ la aceeași temperatură cu apa din lighean.

- NU se stoarce! Țesătura este fragilă și se rupe ușor. Cel mai indicat este să se tamponeze ușor cu un prosop și apoi lasată la scurs pe un umeraș. 

- Nu se usucă în soare puternic.

- Dupa ce s-a uscat complet se calcă prin aburire.

 

                                       

Depoziteaz-o într-un spațiu aerisit. Mătasea, ca și celelalte materiale naturale, are nevoie de aer. De multe ori ne îngrămădim hainele în dulap fară să realizăm că astfel le distrugem.

 

Chiar daca gândul de a curăța o rochie din mătase ne poate speria puțin, întreg procesul de curățare nu este unul complicat, trebuie doar să ținem cont de regulile de mai sus și să avem încredere că dacă avem grijă de material, acesta nu se va rupe sau strânge la spălat.

URMĂREŞTE LEONARD COLLECTION PE
Facebook Instagram Pinterest
Leonard Collection
Str. Pestalozzi nr. 20A, Cod postal 300115, Timișoara, jud. Timiș
Newsletter
Copyright © 2023 Leonard Collection